středa 30. ledna 2008

Chevron 24 se představuje

Přeji hezký den všem.

Na tomto místě bych rád odpověděl na otázky, které vás patrně právě napadají.

- Co je Chevron 24 zač?
- Nestačí nám normální Chevron?
- Další blog? Není to zbytečné?
- To už budu zase "muset číst další web"?


Nápad na vlastní blog má již SGC dlouho. V poslední době se ale stupňuje problém s informovaností členů, který bychom rádi řešili. A řešením by měl být právě tento blog. Jak vidíte, rozhodli se jsme se z důvodu urychlení zavádění celého projektu a možnosti snadného přispívání zvolit již hotové řešení zde na Blogspotu. Grafika je jednoduchá, ale přehledná a snad nikoho neurazí. Podstatný tu bude obsah.

Chevron 24 je webové médium nebo blog, chcete-li, o Stargate Command, o Gateconu, o Stargate obecně. Zkrátka od komunity pro komunitu. Účelem projektu je přinášet aktuální informace o dění ve fanklubu i o dění v SG světě mimo fanklub. Rádi bychom této informovanosti napomohli tím, že na blog umožníme přispívat co největšímu možnému množství fanoušků (aktuálně mají možnost přispívat osoby uvedené v pravém sloupci blogu, nicméně možnost získat práva mají všichni členové Gatecon Teamu, vedení SGC a všichni redaktoři stávajícího Chevronu). Pokud se mezi vámi najde někdo, kdo by měl zájem s námi na tvorbě blogu spolupracovat, obraťte se na - pomoc oceníme.

Blog by měl časem zcela nahradit novinky v Narimovi a na webu fanklubu a Gateconu. Na některých místech novinky zcela zmizí, na jiných místech budou nahrazeny RSS feedem určité části příspěvků z blogu (podle tagů).

Chevron 24 bude informačním centrem pro jakéhokoliv fanouška SG (především pak pro členy SGC), který chce zůstat ve středu dění - to je cílem projektu: vytvořit jedno místo, kde se budou shromažďovat všechny informace, budou snadno dostupné a nezapadnou v diskuzi.

Obecný formát příspěvků, který zde můžete očekávat, bude (až na výjimky, kterou je právě tento post) jen velmi krátky text (odstaveček) se stručnou informací a linkem (obvykle), kde se dozvědět víc. Nemáme v úmyslu čtenáře zbytečně zdržovat, nabízíme "rychlé zpravodajství". Tím se bude ostatně Chevron 24 lišit i od Chevronu obvyklého (který tímto samožrejmě nezaniká!) - 24 bude nabízet krátké aktuální informace, běžný Chevron bude mít obsáhlejší a ucelenější unikátní obsah, přičemž jednotlivé články budou, jak jste zvyklí, o něco většího rozsahu.

Doufám, že jsem účel a formu nového blogu vysvětlil a že se stejně jako já těšíte, jak se nám bude 24 hezky rozvíjet. Pokud přesto zůstává něco nejasné, využijte prosím níže dostupnou možnost okomentovat příspěvek.

PS: Doporučuji si tento blog přidat do vaší oblíbené RSS čtečky.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jaký program doporučujete na RSS čtečku.

Mějte se hezky Luky / Speedy / Beckett