sobota 13. června 2009

Hosté Gateconu 2009

Tak jako již dvakrát v minulosti, i na letošním Gateconu nás navštíví dabéři Hvězdné brány. Tentokrát půjde o dabérku Valy Mal Doran: Kateřinu Lojdovou a českého Daniela Jacksona: Davida Prachaře. Během vystoupení budete mít možnost položit hostům vlastní otázky a na závěr si nechat podepsat na místě dostupné fotografie na památku. Stručné informace o pozvaných dabérech si můžete přečíst níže. Besedu s nimi můžete navštívit v rámci programu Gateconu v kině v sobotu 11. 7. 2009 od 14 hodin.

Kateřina Lojdová

Kateřina LojdováPo střední škole vystudovala hudebně dramatický obor na Pražské konzervatoři. Vidět ji můžete na divadelních prknech divadla ABC či v Divadle Na Jezerce, kde vystupuje v komediích W. Allena. Svůj hlas propůjčila spoustě seriálových i filmových postav, nejznámější je patrně její dabing Valy Mal Doran ze seriálu Hvězdná brána (Stargate). Dále ji bylo možné slyšet v českém znění jako Gretchen v Útěku z vězení, Dr. Allison Cameron v Dr. House nebo Lane Kim v Gilmorových děvčatech. Často se objevuje v roli vychovatelky z dětského domova v seriálu Ulice na TV Nova.

David Prachař

David PrachařNarodil se v rodině slavného herce Ilji Prachaře. Vystudoval DAMU a od té doby se věnuje především divadelnictví. Hraje v Divadle Komedie, v Národním divadle, Činoherním klubu a dalších. Svůj hlas propůjčuje jako dabér spoustě filmových a seriálových postav. Známý je jako hlas českého Daniela Jacksona ze seriálu Hvězdná brána (Stargate), daboval též Shreka, Johna z Garfielda či Bořka Stavitele. V televizi ho bylo možné vidět v první sérii seriálu Ordinace v růžové zahradě.

2 komentáře:

MCh řekl(a)...

Takže Miloslav Mejzlík ani Tomáš Juřička nebudou? :-(

JacobCarter řekl(a)...

Tomáš Juřička je teď mimo ČR, takže nevíme zda by měl zájem. Pokud se vrátí ještě před FF, pokusíme se ho kontaktovat.
O Miloslavu Mejzlíkovi nebylo zatím ještě rozhodnuto.