středa 3. června 2009

Informace z Wormhole X-Treme unikají častěji, než plukovník Simmons mění olej ve svém autě

Jsou to téměř dva měsíce, co jsme vás informovali o natáčení dalšího dílu seriálu Wormhole X-Treme. Od té doby náš zdroj, přímo z produkčního týmu, mlčel. Již jsme se začínali strachovat, že natáčení bylo přerušeno, nebo dokonce ukončeno!V minulém týdnu jsme ale obdrželi SMSkou ze skrytého čísla místo a čas dalšího natáčení.

V sobotu 30. 5. jsme ještě před rozbřeskem dorazili k ateliérům Titan v Uhříněvsi, kde se již natáčely interiéry ke třetímu dílu - "Rusové a fišiánská loď". K desáté hodině ranní dorazili členové štábu - režisér, kameraman, sedm herců a catering. Ateliéry jsou dobře hlídané, ale náš fotograf přesto proniknul a získal pro vás nové informace ze zákulisí:

Tento víkend se natáčely hned dva díly seriálu... první (pilotní) a čtvrtý:

- „Na place“ se hned první natáčecí den objevila nová postava. Tuto poměrně velkou roli ztvárnil herec Jarmom. Postavu se podařilo zachytit v jedné akční scéně, kde s majorem Monroovou (představitelka cernaamodra) střílí na nepřítele.



Obě postavy bojují v místech, kde podle promo fotek a traileru stojí Portál - Hvězdná brána, ale v těchto záběrech není. Jedná se o prostory ještě před umístěním Portálu do velitelství WeX či šlo o jiné místo s podobnou architekturou?


- "Moravský skot." Toto bylo několikrát vysloveno členy štábu, když zrovna netočili... o co se jedná zatím netušíme. Má to nějakou souvislost s novou postavou, která je právě skotské národnosti?


- Jméno nové postavy doposud není známo, ale z pořízené fotografie se podařilo získat alespoň část příjmení... "McDuve..."


- První den se, krom jmenovaných herců cerneaamodré a Jarmoma, na place vystřídali Shake_Meloun, JacobCarter, fis (zatím bez WeX uniformy), Johny Idler (se stejným kostýmem jako ve třetím dílu) a Margh.


- Druhý den se točili převážně exteriéry. Ač předpovědi počasí hlásaly špatné počasí, produkce zřejmě dobře podplatila někoho nahoře a během celého natáčení nepadla z nebe ani kapka vody.


- U některých scén jsme byli v těsné blízkosti, ale z děje nejsme schopni prozradit nic konkrétního. Přišlo nám, že se snad natáčela jen polovina dílu. Dialogy nedávaly smysl, herci reagovali na repliky, které nebyly vyřčeny, zkrátka celý kontext pro nezasvěceného byl dosti zmatečný.


- Z druhého dne alespoň přinášíme pár fotografií:

Je na nich zachycena stavba kulis Portálu, romantická scéna mezi Danningem a Kovalovou, potyčka mezi členy WeX týmu, kde na seb dokonce míří i pistolemi a režisér s kameramanem při přípravě scény a při instruování herců.


K tomuto víkendu by měl být celý seriál natočen. Poslední klapka padla v neděli 31. 5. kolem 15té hodiny. Nyní je všech pět dílů v posprodukci, kde se dodělávají efekty, hudba a postsynchrony.

Pokud se dozvíme něco nového o seriálu Wormhole X-Treme, budeme vás neodkladně informovat.

1 komentář:

Thor řekl(a)...

Moravskej skot :D :D muhahe
krasnej baret ...